14 November, 2006

Katil zanlısı polisin dehşet sözleri

AFYONKARAHİSAR'da eşi 28 yaşındaki Seviye, 4 yaşındaki oğlu Özer, kayınvalidesi 57 yaşındaki Semiha Kılınçaslan ve baldızı 23 yaşındaki Hanife Kılınçaslan'ı öldüren polis memuru 31 yaşındaki Zafer Başaran'ın, geçen yıl cep telefonuyla çektiği görüntü ve fotoğraflar ortaya çıktı. Başaran'ın sevgilisine, “7 kişiyi öldüreceğim, bana cani diyecekler, ama sen o zaman benimle gurur duyacaksın'' sözleri tüyler ürpertti.
Esentepe Mahallesi 133 Sokak’ta 10 Kasım Cuma günü meydana gelen olayda, İstanbul’da görev yapan ve Tunceli’ye tayini çıkan polis memuru Zafer Başaran, eşi Seviye, oğlu Özer Başaran ile kayınvalidesi Semiha ve baldızı Hanife Kılınçaslan’ı yol ortasında silahla vurarak öldürmüştü. Katil zanlısı Başaran yasal işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Uyuşturucu hap kullandığı ve eşini aldattığı iddia edilen Başaran’ın, cinayeti sevgilisine anlattığı ortaya çıktı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, Öznur adlı sevgilisiyle görülen Başaran’ın, “Çocuğumuzun ilk tohumlarını attık. Mutlu ve mesut olacağız. Söyle senin için kaç kişiyi öldüreyim? Bana cani diyecekler. Otobüste giderken gazete okuyan bir adam ‘Vay anasına, adam 7 kişiyi öldürmüş’ diyecek. Sen de o zaman gururla ‘Ben bu adamı tanıyorum. Geçen akşam beraberdik. Yemek yedik’ dersin'' ifadeleri yer alıyor. Kadının “Sen ıslah olmazsın. Düzgün şeyler yap. Niye kötü şeyler düşünüyorsun'' demesi üzerine Başaran'ın “Yamukları düzelteceğiz. Ben düzeldim, ama başkalarını düzelteceğiz'' ifadeleri dikkat çekti.
Katil polis memurunun öldürdüğü eşini ayrıca Angelina adlı yabancı uyruklu bir kadınla da aldattığı belirlendi.

GEÇEN YIL BOŞANMA DAVASINDA SUNULMUŞTU

Seviye Başaran, geçen yıl Eylül ayında eşinden boşanmaya karar vermiş ve mahkemeye başvurmuştu. Geçen yıl Kasım ayındaki duruşmada eşi Zafer Başaran'ın, adının Öznur olduğu belirtilen sevgilisiyle çekilen cep telefonu görüntülerini mahkemeye delil olarak sunmuştu. Ancak mahkeme hakimi çifti barıştırarak boşanma davasından vazgeçirmişti.
kaynak:milliyet